Izbaciće britanske medije ako London prekine rad RT

Rusija neće dopustiti nijednoj britanskoj medijskoj kući izvještavanje sa njene teritorije, ako televizija “Raša Tudej” izgubi dozvolu za rad u Velikoj Britaniji, saopštila je portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova u otvorenom upozorenju upućenom britanskoj Vladi.

U otvorenom pismu upućenom Vladi premijerke Tereze Mej, Zaharova je rekla da niko ne bi smio “prijetiti jednoj nuklearnoj sili”.

Mej je u ponedjeljak izjavila da bi iza trovanja tajnog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke nervnim agensom u Engleskoj mogla stajati Moskva i istakla da je Velika Britanija spremna da preduzme oštre korake protiv Rusije.

Napad na Skripalja je nazvala slijepim i neopreznim napadom na Veliku Britaniju i istakla da je supstanca koja je upotrijebljena u napadu na njega i ćerku Juliju „nervni agens vojnog kvaliteta koji proizvodi Rusija“.

Rusija je u ponedjeljak odbacila optužbe britanske premijerke o odgovornosti Moskve u trovanju Skripala, rekavši da je to „cirkuska tačka i provokacija“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!