Izraelske snage napale ciljeve Hamasa

Izraelske vazduhoplovne snage napale su prošle noći vojni kompleks Hamasa na sjeveru pojasa Gaze, saopšteno je u jedinici vojnog portparola, kako prenose izraelski mediji.

U srijedu su izraelski tenkovi napali nekoliko punktova Hamasa (foto:Beta)Foto: U srijedu su izraelski tenkovi napali nekoliko punktova Hamasa (foto:Beta)

Prije napada ispaljeni su meci iz Gaze u pravcu kuća u gradu Sderotu na jugu Izraela. Niko nije ranjen ali je vatra iz automatskih pušaka izazvala štetu, rekla je izraelska vojska.

„IDF (Izraelske odbrambene snage) gledaju s ozbiljnošću na taj incident i smatraju terorističku organizaciju Hamas odgovornom za sve što se dešava u i van pojasa Gaze“, navedeno je u saopštenju.

U srijedu su izraelski tenkovi napali nekoliko punktova Hamasa u pojasu Gaze u odgovoru na metke ispaljene na izraelske vojnike.

Ni u jednom incidentu nije bilo žrtava, navela je vojska. Izraelskim udarima su prethodili masovni palestinski protesti i krvavi sukobi na granici pojasa Gaze i Izraela koji su izbijali svakog petka, a kulminirali su u ponedjeljak kada su izraelski vojnici ubili oko 60 Palestinaca.

Već mjesec i po dana hiljade, a ponekad desetine hiljada stanovnika Gaze protestuju protiv izraelske blokade i za pravo na povratak palestinskih izbjeglica sa sadašnje izraelske teritorije odakle su pobjegli u ratu koji je izbio nakon stvaranja Izraela 1948. godine.

Od 2008. Izrael je tri puta ratovao protiv Hamasa, podsjeća agencija Frans pres.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!