Još nema odluke o novim sankcijama Rusiji

Američke vlasti planiraju nove sankcije Rusiji ali konačna odluka o tome nije još donijeta, saopštila je kasno sinoć Bijela kuća.

Odluka o novim sankcijama Rusiji će biti uskoro donijeta:Sanders (foto;Beta)Foto: Odluka o novim sankcijama Rusiji će biti uskoro donijeta:Sanders (foto;Beta)

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli izjavila je u nedjelju da će Rusiji biti uvedene nove sankcije i da će Ministarstvo finansija to u ponedjeljak saopštiti ali portparolka Bijele kuće Sara Sanders nije potvrdila tu informaciju.

„Razmatramo nove sankcije Rusii i odluka će biti uskoro donijeta, Još smo u fazi procjene, ali za sada nemamo šta da saopštimo“, rekla je Sara Sanders.

Niki Hejli je rekla u nedjelju da će nove sankcije biti uvedene Rusiji zbog njene podrške sirijskim vlastima koje zapadne zemlje optužuju da su 7. aprila sprovele napad hemijskim oružjem u Dumi, posljednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Snage SAD, Velike Britanije i Francuske su zbog tih optužbi izvele u subotu vazdušne napade na vojna postrojenja u Siriji.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!