Kameron: Pojačati pritisak na Rusiju

By Predrag Zečević

kameron


B
ritanski premijer Dejvid Kameron, danas je izjavio da će Zapad povećati pritisak na Rusiju ukoliko ta zemlja ne ograniči svoje aktivnosti u Ukrajini, koje je nazvao neprihvatljivim.

Kameron je uoči početka dvodnevnog samita NATO u Velsu istakao da sankcije uvedene protiv Rusije već imaju efekta, prenio je Rojters.

– Moramo da budemo apsolutno jasni i kažemo da su ruske trupe na ukrajinskom tlu neprihvatljive – rekao je britanski premijer u izjavi za televiziju BBC.

– Britanija je zajedno sa drugim zemljama vršila pritisak i postigla čitav niz posljedica od uvođenja sankcija Rusiji. Moskva mora da shvati da, ako nastavi sa takvim pristupom Ukrajini, taj pritisak će se intenzivirati – upozorio je Kameron.

On i predsjednik SAD Barak Obama su danas u zajedničkom članku objavljenom u listu „Tajms of London“ obećali su da će zajednički podržati Ukrajinu protiv Rusije.

– Rusija je prekršila pravila svojom nezakonitom aneksijom Krima, a njene trupe na ukrajinskoj teritoriji prijete i ugrožavaju suverenu državu – navedeno je u članku.

Kako su istakli Obama i Kameron, Rusija pokušava da primora suverenu državu da odustane od svojih prava i da joj odredi budući put uz cijevi pušaka. (Blic)

Izvor: Analitika

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!