Kim konačno otkrio šta je cilj ,,nuklearnog ludila“

#KimDžongUN#NuklearnaProba

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un rekao je da je njegova zemlja veoma blizu završetka nuklearnog programa.

On je istakao i da, uprkos međunarodnim sankcijama, krajnji cilj ostaje uspostavljanje ,,jednakosti snaga“ sa SAD, prenijela je agencija KCNA.

 

-Krajnji cilj je postizanje jednakosti snaga sa SAD i tako učiniti da se američki lideri više nikada ne usude da razmatraju vojnu opciju protiv Demokratske Narodne Republike Koreje- rekao je Kim Džong Un.

On je ocijenio da je lansiranje rakete srednjeg dometa ,,hvasong-12″ juče ujutru bilo uspješno i da je ojačalo ,,nuklearne kapacitete“ Sjeverne Koreje.

-Blizu smo ostvarenja cilja. Jasno smo pokazali tim velikim nacionalističkim silama kako naša zemlja postiže cilj isporuke nuklearnog oružja uprkos njihovim neograničenim sankcijama i blokadi-izjavio je Kim nekoliko sati pošto je Savjet bezbjednosti juče popodne ,,čvrsto osudio“ raketnu probu.

U saopštenju sa sjednice održane iza zatvorenih vrata, Savjet bezbjednosti je zatražio od Pjongjanga da ,,odmah obustavi“ sve ,,skandalozne i visoko provokativne akte“.
-Te akcije nijesu prijetnja samo za region već i za sve članice UN- navodi se u saopštenju.

Posle, prema navodima Pjongjanga uspješne, probe hidrogenske bombe, Savjet bezbjednosti je u ponedjeljak glasao za nove sankcije Sjevernoj Koreji kojima je ograničen izvoz nafte i naftnih derivata iz te zemlje kao i zabrana kupovanja tekstilnih proizvoda.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!