Комонвелт тајно одређује насљедника краљице Елизабете ИИ

queen-elizabeth-today-170328-tease_def7c0cc6061d64eee90cf2c74dfab1c.jpg

Земље Комонвелта, које су некада чиниле британску империју, започеле су тајне консултације о томе ко би могао да наслиједи краљицу Елизабету ИИ на челу те организације, објавио је ББЦ.

Питање је веома осјетљиво јер улога челника британског царства, односно Комонвелта, се не преноси аутоматски на принца од Велса након што краљица умре.

Формирана је висока група како би размотрила питање управљања међународном организацијом Комонвелта. Најављено је да ће представници држава разматрати генерално рад комонвелта, али ББЦ сазнаје да је најважније питање шта ће се дешавати када краљица која у априлу пуни 92 године, умре.

Група која је формирана ће поднијети извјештај шефовима држава и влада Комонвелта који ће бити одржан у априлу и за који се сматра да ће бити посљедњи ком ће Елизабета ИИ присуствовати.

Други извори ББЦ тврде да ће се о насљеднику разговарати тек на састанку шефова држава и влада у априлу и то у дијелу иза затворених врата Виндзорске палате.

Краљица је на челу организације још од крунисања 1953. године. Комонвелт је данас организација која има 53 државе чланице.

Извор: Cafe Del Montenegro

Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!