Kongres pokreće istragu o Trampovom savjetniku zbog nasilja u porodici

tramp-twitter.png

Odbor Predstavničkog doma američkog Kongresa pokrenuo je istragu da bi ustanovio kako je visoki saradnik presjednika Donalda Trampa Rob Porter mogao da zadrži svoj posao u Bijeloj kući mjesecima pošto je FBI administraciji predao izvještaje da su Portera dvije bivše žene optužile za nasilje u porodici.

Potpredsednik Majk Pens takođe je priznao da je Bela kuća “mogla bolje” da postupi u vezi sa tim slučajem.

“Provjera njegove biografije je bila u toku”, rekao je Rad Šah zamjenik portparola Bijele kuće, prenosi Glas Amerike.

Bijela kuća je najprije saopštila da FBI i dalje provjerava podatke iz Porterove prošlosti, u momentu kada su njegove dvije bivše žene iznijele tvrdnje o zlostavljanju, a jedna objavila svoju fotografiju sa masnicom na oku.

“Bijela kuća nije dobila nikakva konkretna dokumenta o završetku te provjere biografije”, rekla je portparolka Bijele kuće Sara Hakabi Sanders.

Međutim u novom obrtu, direktor FBI-ja Kristofer Rej juče je rekao senatorima da su njegovi agenti dostavili Bijeloj kući izvještaje o Porteru četiri puta, pri čemu prvi put prije skoro godinu dana.

“FBI je dostavio djelimičan izvještaj o toj istrazi u martu, a onda podatke iz kompletne provjere biografije krajem jula”, kazao je on.

Sanders krivicu je prebacila na malo poznatu kancelariju unutar Bijele kuće, navodi VoA.

“Kancelarija za bezbjednost osoblja Bijele kuće, u kojoj rade karijerni službenici, je možda dobila te informacije, ali oni nisu završili svoj proces i iznijeli konačnu preporuku administraciji”, kazala je ona.

U centru pažnje zbog skandala sada je šef osoblja Bijele kuće Džon Keli, koji je izjavio za Vol Strit Džurnal da uz sve to ne bi drugačije pristupio cijeloj situaciji, navodeći da je “sve rađeno kako treba.”

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!