Marin Le Pen strahuje od novih napada

#Francuska #MarinLePen

Kandidatkinja ekstremne desnice Marin Le Pen izrazila je danas bojazan od novih napada u Francuskoj posle napada u Parizu, ali je dodala da to ne bi trebalo da utiče na rezultate izbora, javio je RFI na svom sajtu.

Foto: AP/Beta

Posljednji dan kampanje za predsjedničke izbore u Francuskoj poremećen je zbog ekstremističkog napada na Šanzelizeu, u centru Pariza, u kome je

Napad se dogodio sinoć oko 21.00 sat i gotovo odmah je za njega

„Da, strahujem. Neću više da kažem o tome. Znamo da je Islamska država poslala bar jednog svog teroristu da počini napade i zbog toga postoji i dalje opasnost“, rekla je Marin Le Pen u izjavi za Radio Frans Enternasional (Radio France Internationale – RFI).

Ona je rekla da svaki Francuz treba da zna kako da se prilagodi „u vremenu ozbiljne terorističke prijetnje“ i dodala da uopšte ne vjeruje da će napad u Parizu u kojem je ubijen jedan policajac i ranjene tri osobe, imati „bilo kakvog uticaja“ na rezultate izbora.

Predsjednica Nacionalnog fronta ponovila je da je neophodno „napasti korijen zla, a to je islamski fundamentalizam kao ideologija koja naoružava teroriste“.

Foto: AP/Beta

U Francuskoj se večeras u ponoć završava predsjednička kampanja kada počinje predizborna tišina uoči prvog kruga izbora u nedjelju.

Ukupno 11 kandidata se prijavilo za prvi krug na kojem su pored Marin Le Pen, favoriti kandidati centra Emanuel Makron, desnice Fransoa Fijon i radikalne ljevice Žan-Lik Melanšon.

Posljednji dan predsjedničke kampanje poremećen jezbog sinoćnjeg napada u Parizu.

U trenutku kada se dogodio napad glavni predsjednički kandidati davali su posljednje predizborne izjave na televiziji. Kandidatkinja krajnje desnice Marin Le Pen, kandidat desnice Fransoa Fijon i kandidat centra Emanuel Makron otkazali su svoje posljednje skupove predviđene za danas u unutrašnjosti zemlje.

Francuski predsjednički izbori, čiji je ishod prema anketama vrlo neizvjestan, održavaju se prvi put u novijoj francuskoj istoriji pod vanrednim stanjem, uvedenim poslije terorističkih napada 13. novembra 2015. godine.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!