Muž španske princeze za pet dana u zatvoru

Foto: Dana

#Zatvor #Muž #Princeza
Sud u Palma de Majorci dao je Injakiju Urdangarinu, mužu španske princeze Kristine, rok pet dana da počne da služi zatvorsku kaznu pet godina i 10 mjeseci.

Sud je presudio da je Urdangarin kriv za prevaru i utaju poreza, ali ga je oslobodio za optužbe da je falsifikovao dokumenta, prenio je AP.

Injaki Urdangarin, koji sa španskom princezom Kristinom i njihovo četvoro djece živi u Švajcarskoj, pojavio se pred sudom u Palma de Majorci kako bi mu bilo saopšteno kada će početi da služi kaznu, prenio je Rojters.

Španski Vrhovni sud podržao je presudu nižeg suda, kojom je suprug španske princeze Kristine osuđen na skoro šest godina zatvora, smanjivši mu kaznu za pet meseci.

Niži sud u Palma de Majorci osudio je Urdangarina 2016. godine za zloupotrebu javnih sredstava, zloupotrebu moći, prevaru i utaju poreza.

Vrhovni sud je potvrdio presudu da je princeza Kristina imala koristi od krivičnih djela koje je počinio njen suprug i određena joj je novčana kazna.

Injaki Urdangarin je bivši španski rukometaš, a princezu Španije upoznao je 1996. godine na Olimpijskim igrama u Atlanti. Godinu kasnije su se vjenčali.

Tanjug, B92

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!