Ne pjeva samo Dačić: I ovi političari znaju da se provesele

#Svijet #Pjesme #SvjetskiLideri

BeFunky-Collage-23.jpg

Bilo u želji da se predstave građanima, kao obični ljudi, koji vole isto što i oni, ili jednostavno u moru državničkih obaveza i sebi daju malo oduška, političari znaju da iznenade javnost i late se mikrofona, te zapjevaju iz sve snage i srca.

Kako u današnje vrijeme gotovo svi baratamo mobilnim telefonima i brzo “kačimo” na društvene mreže, ti snimci političara u sevdahu jako brzo obiđu planetu.

Tako je bilo i preksinoć, kada je šef srpske diplomatije Ivica Dačić zapjevao pred turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Dačićeve vokalne sposobnosti su nam svima poznate, ali da li su vam poznati i talenti njegovih kolega iz regiona, pa i najmoćnijih ljudi planete.

Ne baš toliko često, kao Dačić, umio je u javnosti da zapjeva i bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. Njegov “nastup” je zabilježen i u jednoj TV emisiji.

Javnosti na Balkanu je poznato i da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik voli da uzme mikrofon u ruke i napravi štimung, kako na mitinzima, tako i pod šatorom.

Vujanovićeve hrvatska koleginica, Kolinda Grabar Kitarović, više puta je javno rekla da voli pjesme Marka Perkovića Thompsona, a umije da zapjeva i navijačke pjesme.

Neko će možda reći da smo svi na Balkanu veseli i da je pjesma svojstvena samo ovdašnjim političarima. Ali, nije strano ni najmoćnijim ljudima planete da uzmu mikrofon u svoje ruke. Tako je i prethodni predsjednik SAD Barak Obama zapjevao u sred Bijele kuće.

Iako odaje utisak ledenog čovjeka, svojim vokalnim sposobnostima se pokazao i čovjek zbog koga drhti zapadna hemisfera. Moćni Vladimir Putin je takođe zapjevao u javnosti.

Putin nije prvi ruski predsjednik koji je zapjevao.

I Boris Jeljcin je umio i da zapjeva i da zaigra.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!