Nema mira dok se Jerusalim ne prizna za glavni grad

#Planeta #GlavniGrad #Izrael #Jerusalim #Sukobi

tramp-jerusalim-twitter.png

Izraelski ambasador pri Ujedinjenim nacijama (UN), Dani Danon, pozvao je sve nacije da slijede primjer Sjedinjenih Američkih Država i priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Danon je, na hitnom sastanku Savjeta bezbjednosti UN-a sazvanom poslije odluke američkog predsjednika Donalda Trampa o Jerusalimu, rekao da je priznavanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela od ključnog značaja i neophodan korak ka miru u regionu.

“Nikada neće biti mira ako Jerusalim nije glavni grad izraelske države. I ta činjenica se nikada neće promijeniti”, naveo je Danon, prenosi agencija AP.

Ambasadori pet evropskih zemalja saopštili su, poslije sjednice, da Trampova jednostrana odluka o Jerusalimu nije u skladu sa rezolucijama Savjeta bezbjednosti UN-a, javila je agencija Frans pres.

Trampova odluka je izazvala talas nezadovoljstva u muslimanskom svijetu, dok se nekoliko hiljada Palestinca sukobilo sa izraelskim snagama bezbjednosti u Zapadnoj obali i pojasu Gaze, gdje su stradale dvije osobe i nekoliko desetina ljudi povrijeđeno.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!