Ovo je vjerenik tragično nastradale Mine, ćerke tajkuna: Kobna nesreća prekinula je planove sa biznismenom, samo mjesec prije svadbe (FOTO)

#MuratGazera #MinaBasarabna

U avionskoj nesreći koja se juče dogodila u Iranu, život je izgubila Mina Basaran, bogata nasljednica porodice Basaran i kćerka tajkuna Husejina Basarana, koja je sredinom aprila trebalo da se uda za Murata Gezera, uspješnog biznismena takođe iz Istanbula.

Turska štampa često je pisala o Mini i njenom vjereniku Muratu, jer, oboje su bili mladi, bogati, vrlo uspješni u svojim poslovima i poznata lica turskog džet seta.

Tako je bilo i u oktobru prošle godine, kada je upriličena velika zabava u hotelu Soho House u Istanbulu, kada se par vjerio. Trebalo je da se vjenčaju 14. aprila ove godine.

Murat Gezer je vlasnik kompanije „Metprint Printing Systems“ koja se bavi dizajnom i proizvodnjom metalne ambalaže, a posluje širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

Kako prenose turski mediji, Gezer tečno govori engleski i njemački jezik, a studirao je na na američkom Univerzitetu Inter Kontinental.

Tragična nesreća koja se juče dogodila blizu Teherana, prekinula je sve planove mladog para o zajedničkom životu.

Mina Basaran poginula je sa sedam drugarica, kad su se vraćale iz Dubaija gdje su proslavljale njeno djevojačko veče. Avion kojim su putovale, pripadao je Mininoj porodičnoj kompaniji.

Život su izgubile i tri članice posade.

(Telegraf.rs)

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!