Pentagon: Rusi su tačno znali koga bombarduju

#BliskiIstok #Bombardovanje #Pentagon #Sirija

1200px-The_Pentagon_January_2008.jpg “ />

Iako je Moskva negirala da je bombardovala položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koalicija predvođena SAD tvrdi da su ruske snage jutros bombardovale pobunjenike koje SAD podržavaju u istočnoj sirijskoj provinciji Deir Ezor.

U saopštenju Pentagona tvrdi se da su Rusi znali gdje su locirane Sirijske demokratske snage i koalicioni savjetnici.

“Ruska municija pogodila je lokaciju poznatu Rusima kako bi obuzdala SDF i koalicione savjetnike”, tvrdi Pentagon i ističe da je nekoliko pripadnika SDF ranjeno.

Pentagon dodaje da pripadnici koalicionih snaga koji savjetuju i pomažu SDF nijesu ranjeni, prenose agencije.

Prethodno je ruska vojska negirala da je bombardovala položaje Sirijskih demokratskih snaga u istočnoj provinciji Deir Ezor, izjavio je danas portaprol ruske vojske Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao AFP-u da to nije moguće.

“Zašto bismo ih mi bombardovali?”, zapitao se portparol ruske vojske.

SDF, milicija koja uživa podršku SAD i koja se bori protiv Islamske države na istoku Sirije, saopštila je da je šest njenih boraca tokom dana ranjeno u vazdušnim napadima sirijskih i ruskih vojnih aviona.

SDF navodi da su se na meti napada našli njeni pripadnici na istočnoj obali rijeke Eufrat, u provinciji Deir Ezor, u 03:30 sati po lokalnom vremenu, prenosi AFP.

Snage sirijske vlade, koje Rusija podržava, i SDF vode paralelne, ali odvojene ofanzive protiv Islamske države u toj provinciji, navela je francuska novinska agencija.

SDF je alijansa kurdske i arapske milicije koja se, zajedno sa koalicijom na čelu sa SAD, bori protiv Islamske države, naveo je Rojters.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!