Poslanik opozicije priznao učešće u pokušaju atentata na Madura

Juan-Requesens.jpg

Poslanik venecuelanske opozicije Huan Rekesens, koji je nedavno uhapšen, priznao je učešće u “atentatu” na predsjednika te zemlje Nikolasa Madura, saopštila je danas vlada u Karakasu.

“Prije više nedjelja me je kontaktirao (bivši predsjednik parlamenta) Hulio Borhes i tražio od mene da prevedem jednu osobu iz Venecuele u Kolumbiju. Riječ je o Huanu Monasteriosu”, rekao je 29-ogodišnji poslanik u snimku koji su snimile vlasti.

Monasterios, jedan od navodnih atentatora na Madura prošle subote, penzionisani je venecuelanski vojnik koji je nakon hapšenja priznao da je učestvovao u “atentatu” dronovima s eksplozivom.

Prema tužilaštvu, 19 osoba je “direktno povezano sa atentatom”, organizovanim na farmi u Kolumbiji, a za koji su izvođači dobili 50 miliona dolara.

Rekesensa, člana Borhesove partije Prvo pravda, uhapsili su u utorak pripadnici državne bezbjednosti.

Snimak Rekesensa je javnosti predstavio ministar informisanja Horhe Rodriges, koji je izjavio da je od Interpola zatraženo da izda crvenu potjernicu za Borhesom.

Zahtjev se odnosi i na druge osobe koje borave u Kolumbiji i SAD, rekao je ministar.

Maduro je na dan eksplozije optužio opoziciju i nekadašnjeg kolumbijskog predsjednika Huana Manuela Santosa da stoje iza napada, organizovanog sredstvima iz SAD.

Bogota i Vašington su negirali umiješanost a opozicija tvrdi da je cijela stvar režirana.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar