Predsjednik Brazila u centru političkog skandala

#MišelTemer #PredsjednikBrazila

Predsjednik Brazila Mišel Temer odbacio je kasno sinoć navode o podmićivanju bivšeg kongresmena da bi ga natjerao da prećuti informacije o korupciji značajne za tužilaštvo, što bi mogao da bude još jedan u nizu velikih političkih skandala u toj zemlji.

Optužbe predstavljaju potencijalnu prijetnju za njega:Temer (foto:Beta)

Optužbe iznijete u brazilskom listu Globo njuz (Globo News) predstavljaju potencijalnu prijetnju za Temera.

Njegova administracija je za godinu dana vladavine ulazila iz jednog političkog skandala u drugi, podsjeća agencija AP.

Kancelarija predsjednika saopštila je da Temer nije plaćao bivšem kongresmenu Eduardu Kunći koji se trenutno nalazi u zatvoru, da sakrije informacije o korupciji u brazilskoj energetskoj kompaniji „Petrobras“.

„On nije učestvovao niti odobrio bilo kakav pokušaj da se Kunća odvrati od postizanja nagodbe sa pravosudnim organima“, navodi se u saoštenju.

Brazilski list navodi da postoji snimak tajnog razgovora u kojem aktuelni predsjednik Brazila zahtijeva od Kunće da prećuti informacije.

Globo njuz nije objavio snimak razgovora.Bivši kongresmen predvodio je prošle godine proceduru impičmenta bivše predsjednice Dilme Rusef, nakon čega je na vlast došao potpredsjednik Mišel Temer.

Tadašnja predsjednica Dilma Rusef smijenjena je s funkcije zbog navodnih malverzacija i namještanja javnih računa i državnog budžeta.

Kunća je poslije toga osuđen na 15 godina zatvora.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!