„Prodajem tijelo za 20 eura, kad bi mi majka znala ne bi mi se više nikad javila“

Foto: Profimedia

#Ispovijest #Emigranti
“Volio bih što prije da pobjegnem od ove nesreće“, kaže bivši učenik stomatološke škole koji je prešao pješaka preko Irana, Turske, Bugarske i Srbije. Sada prodaje svoje tijelo u Atini.

Evropa nudi zaposlenje, sigurnost i budućnost. Barem je tako on mislio.

Kasim sada provodi svoje dane u grčkoj prijestonici na trgu Omonija, koja je postala stanište migranata i onih koji prodaju svoje tijelo, ali i opijate.

Čekajući sredovječne sijede muškarce, Kasim je usavršio umjetnost čekanja.

“Svi stariji muškarci su ovdje zbog seksa“, kaže on za “NBC“ ne želeći da otkriva pravo ime zbog porodice koja ne zna čime se on bavi u Grčkoj – “Mi smo svi pod velom sramote, nismo gej i ne volimo ovaj posao. Ali, kada živiš na ulici, moraš da radiš to da bi preživio“

Bivši učenik stomatološke škole kaže da prodaje svoje tijelo za 20 eura. Talas mladih migranata oborio je cijenu seksa.

Kasim kaže da je zarobljen u Grčkoj otkako su balkanske zemlje blokirale put ka Zapadnoj Evropi. On je jedan od mnogih koji se bavi prostitucijom zbog osnovnih egzistencijalnih potreba, pa više voli da upotrebi termin „seks zarad preživljavanja“.

Većina dolazi iz Avganistana, a i Sirijci, Iračani i Pakistanci takođe spas traže u prostituciji, navode socijalni radnici.

Za Kasima cilj je Njemačka. Njegov rodni grad Kabul razrušen je od bombardovanja, a da nađe posao tamo više nema nade.

Krenuo je pješaka preko Irana, Turske i Srbije ka Mađarskoj, ali naišao je na blokiranu granicu. Nakon mjeseci pješačenja, Kasim je proveo godinu dana u Beogradu, a novinaru NBC-ja pokazivao je slike sa Dunavskog keja. Onda je svoju sreću okušao u Grčkoj, prenosi B92.

Kaže da je i Grčku pokušao četiri puta da napusti koristeći ukradeni ili lažni pasoš, ali svaki put su ga uhvatili.

“Atina je užasna. Ako ne stignem do Njemačke, izvršiću samoubistvo“

Dok čeka još jedan ilegalni pasoš šeta se atinskim ulicama sa svojim drugom Fazilom, koji je takođe iz Avganistana i tvrdi da ima preko 20 godina.

“Nema šanse, on je prava beba, kaže da ima 22 godine, ali sigurno ima 16, 17“, kaže Kasim na engleskom kako ovaj ne bi mogao da ga razumije.

Kasim kaže da je nekada zarađivao 40 do 50 eura po seksu, ali s porastom mladih i lijepih migranata iz Pakistana i Iraka pala je i cijena.

“Sada je čak 10 ili 5 evra za određene seksualne usluge“

Fazul priznaje da se složio da nije stavio kondom u nekoliko situacija i da su mu mušterije za to dale samo 5 eura više. Kasim pak, ne praktikuje nezaštićen seks.

 

“Moja porodica misli da odsjedam u najboljim hotelima u Atini“, kaže Fazul i otkriva da nikada nije priznao porodici da je njegov život sušta suprotnost.
Kasim takođe.

“Čujem se sa majkom tri puta dnevno. Kada bi znala čime se bavim više mi se nikada ne bi javila“, priznaje.

Nedeljnik

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!