Protest u Bugarskoj, traže vanredne izbore

bugarska-zastava.jpg

Desetine hiljada pristalica opozicione Bugarske socijalističke partije (BSP) okupilo se danas kako bi protestovali protiv siromaštva i korupcije, zahtjevajući raspisivanje vanrednih izbora, javlja Rojters.

Bugarska agencija BTA navodi, pozivajući se na podatke BSP, da se više od 70.000 pristalica te stranke i članova partije okupilo na vrhu Buzludža kako bi prisustvovali obilježavanju 127-ogodišnjice organizovanog socijalističkog pokreta u Bugarskoj.

Socijalisti optužuju vladu premijera Bojka Borisova za ravnodušnost zbog produbljivanja siromaštva, kao i da nije uspjela da iza rešetaka stavi korumpirane zvaničnike, od kako je preuzela dužnost u maju prošle godine.

“Vrijeme je ne samo da se kaže ‘ostavka’, već da se radi za vanredne izbore. Uvjeren sam da će BSP dobiti ove izbore”, rekao je bivši bugarski premijer i nekadašsnji lider socijalista, a sadašnji predsjednik Partije evropskih socijalista, Sergej Stanišev obraćajući se pristalicama, koje su mahale zastavama crvene boje i zastavama Bugarske.

Predsjednica BSP Kornelija Ninova rekla je da narod Bugarske mora da vrati svoju državu, suverenitet i dostojanstvo.

Ninova je rekla da socijalisti imaju hrabre ideje, ne mogu biti podmićeni i spremni su da idu do kraja puta.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!