Putin dobio još jedan rođendanski poklon – štene srednjoazijskog ovčara

#Svijet #Poklon #Štene #VladimirPutin

1113000508.jpg

Predsjednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov čestitao je ruskom kolegi Vladimiru Putinu rođendan i poklonio štene alabaja (srednjoazijskog ovčara) po imenu Verni.

„Želio bih da počnem sa prijatnom misijom. Nedavno ste slavili rođendan. Zbog toga vam od srca čestitam i želim, naravno, dobro zdravlje, uspjeh i sve najbolje“, rekao je Berdimuhamedov na početku sastanka.

On je napomenuo da Putin mnogo radi na pitanju ekologije.

Prezident Turkmenii pozdravil Putina s prošedšim dnem Angela i podaril щenka alabaя po kličke Vernый ? #putin

Posted by Kremlevskiй pul RIA Novosti on Mittwoch, 11. Oktober 2017

„Imamo zajedničkog prijatelja — to je jedinstvena drevna rasa alabaj. I danas sam donio sa sobom ovog malog alabaja“, dodao je on. Prema njegovim riječima, pas je nazvan Verni.

Poslije toga je u salu u kojoj se održava sastanak lidera unijeta korpa sa štenetom. Predsjednik Turkmenistana ga je uzeo odatle, a potom ga predao Putinu.

Predsjednik Turkmenistana takođe je naglasio da su bilateralni odnosi, kao i kontakti u okviru Zajednice nezavisnih država, od velike važnosti.

Putin je, inače ovih dana dobio i još jedan zanimljiv poklon od bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija koji mu je poklonio ručno izrađenu presvlaku za krevet.

A.G.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!