Rama: Srbija i dalje nedostaje na NATO mapi

#Evropa #Albanija #EdiRama #Nato

maxresdefault-1-11.jpg

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da “Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Kosovo i dalje nedostaju na NATO mapi”, prenosi ATA.

Rama je to izjavio u Tirani na konferenciji Vojnog komiteta NATO koji okuplja najviše vojne komandante zemalja članica Alijanse.

Albanska agencija navodi da je Rama “ponovio podršku Albanije politici otvorenih vrata (NATO) za sve zemlje Zapadnog Balkana”.

“Ovo područje, koje tek treba da bude uključeno u evropsku bezbednosnu arhitekturu, čini teritoriju na kojoj igrači treće strane vide ranjivost i prilike za upad”, rekao je Rama.

ATA navodi da je on “pozdravio činjenicu da je Albanija prvi put domaćin najvišeg vojnog organa NATO, podvlačeći da je Albanija u potpunosti posvećena ispunjavanju svih obaveza koje potiču iz članstva u NATO”.

Predsjedavajući Vojnog komiteta NATO general Petr Pavel u ime Alijanse je “izrazio zahvalnost snažnoj posvećenosti Albanije i doprinosu te zemlje zajedničkoj bezbjednosti i operacijama i misijama pod vođstvom NATO u Avganistanu i na Kosovu”.

ATA navodi da je Pavel “takođe pohvalio ulogu Albanije u promovisanju saradnje i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kao i u borbi protiv Islamske države”.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!