Raspao se brod kod ostrva Kurasao, pet osoba stradalo

#Planeta #Brodolom #Kurasao #Poginuli

karakao.png

Zvaničnici Venecuele izjavili su danas da je pet osoba preminulo, a 16 preživjelo smrtonosni brodolom, pošto se raspao brod koji je prevozio migrante iz Venecuele ka obližnjem ostrvu Kurasao.

Broj stradalih povećan je s četiri na pet osoba pošto je tijelo muškarca jutros pronađeno na obali holandskog ostrva Kurasao, saopštila je policija koja je potvrdila da su najmanje tri žrtve nedavno deportovane s tog ostrva, navodi AP.

Brod s oko 30 putnika uputio se u utorak uveče kratkom, ali nesigurnom rutom koju koriste Venecuelanci koji bježe iz ekonomski uništene zemlje u potrazi za poslovima i novcem.

Policija je u srijedu ujutru pronašla tijela prve četiri žrtve i olupinu broda smrskanog na stijenama ostrva Kurasao, udaljenog 70 kilometara od Venecuele.

Ostaci broda pronađeni su u oblasti poznatoj po nemirnom moru, koju krijumčari migranata koriste u želji da izbjegnu policijske patrole.

Incident se dogodio u vrijeme povišenih tenzija pošto je venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro prošlog petka naredio suspenziju trgovine sa Kurasaom, Arubom i Bonerom.

Ž.N.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!