„Rusija ne ometa rad OPCW u Siriji“

Kremlj je danas nazvao neosnovanim optužbe Velike Britanije da Rusija nije omogućila pristup Dumi misiji međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) koja se nalazi u Siriji.

Kremlj odbacio optužbe da inspektori OPCW ne mogu u Dumu (foto: AP/Beta)Foto: Kremlj odbacio optužbe da inspektori OPCW ne mogu u Dumu (foto: AP/Beta)

„Smatramo te optužbe kao neosnovane“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Britanska ambasada u Hagu saopštila je ranije danas da misija OPCW-a koja istražuje navode o mogućoj upotrebi hemijskog oružja u Dumi, nije mogla da dođe do tog mjesta kod Damaska.

„Članovi misije OPCW stigli su u subotu u Damask. Rusija i Sirija još nijesu omogućile pristup Dumi“, navela je britanska ambasada poslije sastanka OPCW-a u Hagu.

Britanski ambasador u Holandiji i predstavnik OPCW-a na sastanku u Hagu (foto: AP/Beta)Foto: Britanski ambasador u Holandiji i predstavnik OPCW-a na sastanku u Hagu (foto: AP/Beta)

Peskov je rekao da je Rusija od samog početka bila za nepristrasnu istragu i da kategorički odbacuje kao neosnovane sve optužbe o počiniocima napada.

Zapadne zemlje optužile su vlasti sirijskog predsjednika Bašara el Asada da su 7. aprila u Dumi sprovele napad hemijskim oružjem.

Zbog toga su snage SAD, Velike Britanije i Francuske u subotu sprovele vazdušne napade na vojna postrojenja u Siriji.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!