Rusija neće uplatiti novac Savjetu Evrope

 

 

Savet Državne dume Rusije je donio odluku o uplatama u budžete međunarodnih organizacija, a među njima nema Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

Ruski poslanik Igor Meljnikov je rekao da će novac biti uplaćen Međuparlamentarnoj pravoslavnoj skupštini, Parlamentarnoj skupštini Organizacije za bezbjednost i saradnju Evrope, Parlamentarnoj skupštini crnomorske saradnje, Međuparlamentarnom savezu, Međunarodnoj federaciji bibliotekarskih društava i asocijaciji i Sekretarijatu parlamentarne konfederacije Kaspijskog mora.

“Kao što ste vjerovatno primetili, među tim organizacijama nema PSSE”, naveo je Meljnikov.

Prema riječima predsjednika komiteta Državne dume za međunarodne poslove Leonida Sluckog, zbog neplaćanja u budžet, PASE će ove godine morati da sreže važne programe.

Rusija od 2016. godine ne šalje dokumente neophodne za akreditaciju svoje delegacije u PSSE, jer je 2014. i 2015. godine ruskim parlamentarcima oduzeto pravo glasa na sjednicama i mogućnost da učestvuju u radu statutarnih tijela Skupštine zbog njihovog stava o Krimu. Ljetos je Rusija obustavila uplatu dijela doprinosa u budžet Savjeta Evrope do potpunog vraćanja ovlašćenja nacionalnoj delegaciji. Moskva nastavlja da ispunjava svoje obaveze, preuzete ranije prema konvencijama Savjeta.

 

Izvor: https://www.cdm.me/svijet/evropa/moskva-odlucila-nece-uplatiti-novac-savjetu-evrope/

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!