Ruskinja uhapšena u Egiptu zbog nemoralnog plesa

ruskinja-ples.jpg

Ruska trbušna plesačica Ekatarina Andrejeva (31) uhapšena je u Egiptu jer je navodno podsticala ljude na nemoral, dok je igrala bez donjeg veša.

Andrejeva, poznata pod umjetničkim imenom Džohara, privedena je nakon što je izvela šou u Gizi, i narednih nekoliko dana je provela u zatvoru na sjeverozapadu Egipta. Iako su je tamošnje vlasti optužile da je izvodila ples bez donjeg rublja, ona je to negirala na svom “Instagram” profilu.

Egzotična plesačica iz Rusije nastupa širom svijeta, a njeni nastupi često se dijele i na društvenim mrežama. Atraktivna Ruskinja ima i veliki broj fanova, a samo na “Instagramu” je prati oko 136.000 ljudi.

“Konačno sam izašla. Moje zdravstveno stanje je normalno i ne brinite za mene”, poručila je svojim pratiocima nakon što je puštena na slobodu.

Međutim, dane provedene iza rešetaka opisala je kao “najgore u svom životu”. Kako je rekla, nisu joj bili poznati razlozi zbog kojih je uhapšena, dok je svoj stajling tokom nastupa branila riječima da je prikladan.

“Sa advokatom sređujem dokumentaciju. Znam da je moj voljeni muž uradio nevjerovatan posao iz Rusije, a moj poslodavac ovdje u Kairu. Nemam riječi kojima bih se zahvalila. To su bili najgori dani u mom životu, ali sam izašla i pravda je pobijedila, i to sve dokazuje da sam nevina”, navela je Andrejeva.

Ona je privedena prošle nedjelje nakon što je objavljen snimak sa njenog nastupa u Gizi. Video na kojem energično pleše u haljini sa dubokim dekolteom primijetili su i organi reda, koji su je odmah uhapsili zbog sumnje da je mlade ljude navodila na nemoral i neposlušnost.

Kako je pojasnio egipatski tužilac Hatim Fadl, pravila za plesne nastupe nalažu da izvođači nose donje rublje bilo koje boje osim bež.

“Džohara nije imala nikakav donji veš, i naravno to je bilo provokativno”, rekao je egipatski tužilac, prenosi britanski sajt “Dejli mejl”.

Trbušnoj plesačici iz Rusije ipak je privremeno zabranjeno da nastupa dok traje razmatranje njenog slučaja pred sudom.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!