Sirija: Komandosi ubili 25 džihadista

#BliskiIstok #Komandosi #Sirija

sirija.jpg

U operaciji sirijskih komandosa, uz podršku ruskih vojnih aviona i helikoptera, ubijeno je 25 pripadnika džihadističke grupe Islamska država (ID) u središnjoj Siriji, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

U toj operaciji, na sjeveroistoku provincije Homs, ubijeno je i šest pripadnika snaga sirijske vlade, navodi ta nevladina organizacija čije je sjedištve u Londonu, prenosi AFP.

“Dvadesetpet članova ID je u subotu ubijeno, dok su drugi ranjeni u operaciji komandosa sirijskih snaga uz vazdušnu podršku ruskih vojnih aviona i helikoptera”, navodi Opservatorija.

Neimenovani vojni izvor rekao je da je ta operacija izvedena “20 kilometara unutar terorističke teritorije Daeša (ID)”.

Zvanična agencija SANA prenosi, pozivajući se na isti neimenovani izvor da je taj napad omogućio režimskim snagama da povrate kontrolu nad tri sela u toj oblasti.

Sirijska vojska je preuzela velike djelove teritorije iz ruku džihadista u toj provinciji, a prema Opservatoriji, ID sada kontroliše samo desetine sela na istoku Homsa.

Uz podršku Rusije, sirijska vojska vodi višemjesečnu ofanzivu s ciljem ponovnog uspostavljanja kontrole nad prostranim pustinjskim područjem koje se proteže od centralnog dela zemlje do granice sa Irakom i Jordanom.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!