Sirijska protivvazdušna odbrana presrela rakete

Sirijska protivvazdušna odbrana presrela je rakete u Homsu, centralnom dijelu zemlje, javila je jutros agencija Sana tri dana nakon što su snage SAD, Velike Britanije i Francuske sprovele vazdušne napade na vojna postrojenja u Siriji zbog optužbi o upotrebi hemijskog oružja.

Foto:

Sirijska protivvazdušna odbrana „presrela je rakete koje su ušle u sirijski vazdušni prostor iznad provincije Homs“, prenijela je Sana.Tu vijest je prenijela i sirijska televizija koja nije navela odakle su rakete bačene navodeći da je u pitanju „agresija“.

Neimenovani portparol izraelske vojske, koja je ranije sprovodila napade u Siriji, izjavio je Frans presu da još nije upoznat s tim incidentom, dok je Pentagon demantovao da su SAD i njeni saveznici odgovorni za to.

Ta informacija je objavljena tri dana nakon napada zapadnih zemalja u Siriji poslije optužbi da su snage predsjednika Bašara el Asada koristile hemijsko oružje u Dumi, posljednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.Stručnjaci međunarodne organizacije za zabrnu hemijskog oružja

(OPCW) koji su u subotu pokrenuli istragu o mogućoj upotrebi takvog oružja u Siriji, saopštili su da će sjutra posjetiti Dumu za nastavak istrage.

Rusija, koja se obavezala da osigura bezbjednost te misije u Dumi, saopštila je da je došlo do kašnjenja odlaska na teren iz bezbjednosnih razloga jer je na putevima bila mina koja je uklonjena.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija ne želi da ugrozi rad misije OPCW kako su britanske vlasti to ranije navele.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!