Skandal američkog ambasadora

#Planeta #AmeričkiAmbasador #Holandija #Skandal

19419331115a5873d533336986976391_v4_big.jpg

Novi američki ambasador u Holandiji održao je prvu konferenciju za medije i napravio diplomatski skandal. Novinarima je okrenuo leđa i apsolutno ih ignorisao.

Riječ je o ambasadoru Piteru Hekstri, a sve je počelo kada su ga novinari, koji su prisustvovali pres konferenciji u rezidenciji američke ambasade u Holandiji, upitali da prokomentariše njegove ranije izjave da u Holandiji “spaljuju političare”, da gore automobili i da su pojedini djelovi zemlje nebezbjedni.

Pitanja su postavljali upravo holandski novinari kojima je posebno zasmetalo što je ambasador Hekstri u nekom drugom intervjuu sopstvene izjave nazvao “lažnim vijestima”, drugim riječima- demantovao sam sebe.

Pošto holandski novinari nijesu željeli da stvar zaborave, pustili su američkom ambasadoru snimak njegove izjave i pitali kako je to moguće. Reakcija ambasadora bila je u najmanju ruku nediplomatska.

Najprije je, dok mu je jedan novinar posavljao pitanje, okrenuo leđa predstavnicima sedme sile, a kada se okrenuo samo je gledao u njih i bukvalno ćutao. Iako je njegova saradnica, koja je stajala u ćošku, pokušala da izvuče stvar rekavši novinarima da pređu na sljedeća pitanja, to je još više razljutilo novinare koji su ambasadoru poručili da ne može tako da se ponaša.

“Ovo je Holandija, ne možete tako ovdje da se ponašate. Ovdje morate da odgovorite na pitanja….”

Međutim, ambasador ih je apsolutno ignorisao. Holandski mediji su ponašanje ambasadora ocijenili kao skandalozno.

A.R.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!