SLIJEDE NOVA HAPŠENJA MARJANOVIĆA? Optužnica za ubistvo pjevačice ukazuje na SAUČESNIKA iz porodice

Optužnica koju je Više javno tužilaštvo podiglo protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Jelenu ukazuje na to da mu je prilikom ubistva pomogao neko od članova porodice Marjanović, saznaje „Blic„.

Kako „Blic“ saznaje od izvora bliskog istrazi, u optužnici stoji da je Zoran Marjanović u vrijeme ubistva supruge nakratko ugasio mobilni telefon, a potom ga ponovo uključio, te i da se u vreme ubistva nalazio u neposrednoj blizini mjesta gdje je pjevačica monstruozno ubijena.

– U optužnici stoji da je vještačenjem mobilnih telefona članova porodice Marjanović utvrđeno da telefon u vrijeme ubistva pjevačice nije bio isključen samo Zoranu, već i nekim članovima njegove porodice, što ne može biti slučajnost, već pokazuje da su i oni znali za zločin. Samim tim, mogla bi se očekivati nova hapšenja u ovom slučaju, i to nekih članova porodice Marjanović – priča izvor „Blica“ upoznat s istragom.

Prema riječima našeg izvora, svemu tome u prilog ide ćutanje Marjanovića i izbjegavanje da daju svoj iskaz tužilaštvu u slučaju ubijene pevačice.

– Vladimir Marjanović, Zoranov otac, tokom trajanja policijske istrage često je znao da izrazi neke svoje stavove o ubistvu snahe. Od toga da je „njegov sin u pritvoru dok ubica šeta gradom sa čekićem“, do toga da je njegovu snahu ubio tajkun iz Borče i da se njegovom sinu namješta ovo ubistvo. Takođe, Vladimirove izjave bile su često kontradiktorne, pa se sumnja da on zna dosta toga o ubistvu Jelene Krsmanović – objašnjava izvor „Blica“.

Podsećanja radi, u petak, malo posle 15 sati, u Viši sud u Beogradu stigla je optužnica protiv Zorana Marjanovića koju je podiglo Više javno tužilaštvo zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Jelenu Krsmanović 2. aprila 2016. godine, u kanalu kod nasipa u naselju Crvenka u Borči.

Posle podizanja optužnice, preostao je još jedan korak do okončanja policijske i tužilačke istrage ubistva pjevačice iz Borče, da optužnicu potvrdi Viši sud, koji može i da je vrati na dopunu ili odbaci.

Optužnica koja je stigla u Viši sud, kako nezvanično saznajemo, prevashodno je bazirana na forenzičkim dokazima i onim dobijenim vještačenjem baznih stanica mobilnih telefona Marjanovića i ubijene pjevačice. U ovom slučaju iskristalisala su se tri dominantna traga koja su policiju i tužilaštvo dovela do Zorana Marjanovića, koji je potom uhapšen 15. septembra prošle godine zbog postojanja osnova sumnje da je sa devet udaraca oštrim predmetom u glavu ubio svoju ženu. Ti dokazi su blato na Zoranovim pantalonama, identično onom sa mesta gde je nađeno tijelo ubijene pjevačice, te vještačenje mobilnih telefona koje je pokazalo da se on nalazio u blizini mjesta ubistva, kao i činjenica da je u vrijeme kad je Jelena preminula isključio telefon.

Odluka višeg suda: Marjanoviću produžen pritvor

Zoranu Marjanoviću je Viši sud produžio pritvor za još 30 dana zbog uznemirenja javnosti. Portparol suda Bojana Stanković rekla je da optužnica nije uručena ni Marjanoviću ni braniocima, jer će sud prvo ispitati njenu formalnu ispravnost.

Istraga duga skoro dvije godine

Pjevačica Jelena Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine, oko 17 sati, kada je, prema verziji Zorana Marjanovića, otišla da trči nasipom u naselju Crvenka u Borči. U slučaju njenog ubistva saslušano je nekoliko stotina mještana Borče i Crvenke, isušen je kanal gdje je njeno tijelo pronađeno, ali i privedeno na salušanje više desetina građana koji žive u neposrednoj blizini mjesta gdje se zločin odigrao.

Blic.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!