Смијењена румунска тужитељка добила нови посао

Румунска тужитељка Лаура Кодрута Ковеси, смијењена ове недјеље с мјеста главне антикорупцијске тужитељке због навода о кршењу прописа, убудуће ће радити на борби против организованог криминала и тероризма.

Stekla brojne neprijatelje među političarima:Kovesi (foto:Beta)Foto: Stekla brojne neprijatelje među političarima:Kovesi (foto:Beta)

Врховно вијеће тужилаца је данас саопштило да је Ковеси именована за тужитељку у агенцији за борбу против организованог криминала у граду Сибиу.

Ковеси је 2006. постављена за државног тужиоца али је свјетско признање добила као главна тужитељка Националног антикорупцијског директората.

На тој позицији је била пет година, до понедјељка.Под њеним вођством, та агенција је успјешно гонила посланике, министре и друге фисоке функционере због примања мита, преваре, злоупотребе овлашћења и других дјела повезаних с корупцијом.

Иако популарна међу румунским грађанима, Ковеси је стекла бројне непријатеље међу политичарима, посебно члановима владајуће Социјал-демократске партије.

Румунски врховни суд је наредио да она буде смијењена због оптужби за неспособност.

Извор: Радио Телевизија Црне Горе

Advertisements
Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!

Ostavite komentar