Sud dozvolio da se djelimično sprovodi Trampova zabrana

#DonaldTramp #Muslimani #Zabrana

sud-pixabay.jpg

Apelacioni sud u Kaliforniji dozvolio je da najnovija uredba američkog predsjednika Donalda Trampa o zabrani ulaska u zemlju državljana šest zemalja sa većinskim muslimanski stanovništvom, djelimično stupi na snagu zabranom ulaska za one koji nemaju porodične veze sa SAD.

Apelacioni sud u San Francisku djelimično je odobrio zahtjev Trampove administracije da se blokira ranija sudska odluka, zbog koje se Trampova uredba nije primjenjivala, prenio je Rojters.

Zabrana se odnosi na državljane Irana, Libije, Sirije, Jemena, Somalije i Čada, ali ne i na državljane Sjeverne Koreje i Venecuele, za koje je Tramp, takođe, tražio zabranu.

Samo nekoliko sati prije stupanja na snagu posljednje uredbe o zabrani putovanja u SAD za državljane šest muslimanskih zemalja, koju je potpisao američki predsjednik Donald Tramp, federalni sudija na Havajima Derik Votson blokirao je 18. oktobra revidiranu uredbu, prenosi AP.

Agencija je navela da je Votson objasnio potez tvrdnjom da ta uredba sadrži “potpuno iste nedostatke kao i prethodna”.

Ovo je bio treći paket restrikcija na putovanja u SAD koje Tramp spremio, a koji su sudovi u cjelini ili djelovima odbacivali.

Votson, kojeg je na dužnost postavio bivši predsjednik SAD Barak Obama, podnio je žalbu samo na dio uredbe koji se odnosi na državljane šest muslimanskih zemalja, ali ne i Sjeverne Koreje i Venecuele.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!