Šulc očekuje da EU dobije svog ministra finansija

#Evropa #EvropskaUnijaEu #MartinŠulc #MinistarFinansija #Prekretnica

sulc.jpg

Lider njemačkih socijaldemokrata Martin Šulc izjavio je da očekuje da Evropska unija ima ministra finansija koji će biti zadužen za finansijska pitanja u Uniji.

Martin Šulc je za njemačku televiziju ZDF dao izjavu o ministru finansija, nekoliko sati pošto su SPD i konzervativci kancelarke Angele Merkel usaglasili dokument o formiranju koalicione vlade.

“Dokument predstavlja prekretnicu za evropsku politiku”, rekao je Šulc, misleći na obećanje stranaka da će blisko sarađivati sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom o njegovom predlogu ambiciozne reforme EU”.

“Postojaće evropski ministar finansija”, rekao je Šulc.

Dokument, koji je usaglašen nakon više od 24 časa pregovaranja, sastoji se od 28 strana, a omogućiće da se narednih nedjelja pregovara o svim detaljima koalicionog sporazuma, prenosi Rojters.

Britanska agencija, pozivajući se na stranačke izvore, navodi da se time jačaju perspektive za formiranje vlade koju bi ponovo činili konzervativci i socijaldemokrate, čime bi se okončala politička neizvjesnost u Njemačkoj, koja traje još od izbora održanih 24. septembra.

Ž.N.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!