Televizija Russia Today može da izgubi licencu u Britaniji

Russia_Today_ap_img.jpg

Britansko regulatorno tijelo za medije Ofkom saopštilo je da bi ruska televizija Russia Today mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britaniji, zbog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

Ta televizija iza koje stoji Kremlj konstantno je na meti kritika Ofkoma, zbog kršenja standarda nepristrasnosti, dok su neki britanski poslanici pozvali na njeno zatvaranje, navodi Associated Press.

Dvostruki agent Skripal i njegova ćerka Julija nađeni su prošle nedjelje u nesvjesnom stanju na klupi u engleskom gradiću Solzberiju, a i dalje su u kritičnom stanju.

Ofkom je saopštio da je pisao kompaniji ANO TV Novosti, koja posjeduje licence za RT u Velikoj Britaniji, i upozorio da će, ako se pokaže da Rusija stoji iza napada na Skripala, smatrati to relevantnim za procenu programa televizije RT.

Velika Britanija je Rusiji dala rok do večeras u ponoć da objasni kako je nervni agens, razvijen u nekadašnjem Sovjetskom Savezu, dospio u Solzberi i zaprijetila kontra merama ako Moskva ne ispuni taj ultimatum.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!