Tilerson: Vraćam se privatnom životu

Državni sekretar SAD Reks Tilerson je, nakon otkaza koji mu je uručio predsjednik Donald Tramp, najavio da će Stejt department zvanično napustiti 31. marta i „vratiti se privatnom životu“.

Tilerson se vraća privatnom životu (Foto Beta/AP)

AP prenosi da je Tilerson, nakon otkaza koji agencija ocjenjuje kao neceremonijalni odnosno neučtiv, kazao da će do kraja dana prenijeti dužnosti na zamjenika državnog sekretara Džona Salivana.

„Ono što je bitno jeste da se obezbijedi uredna i glatka tranzicija tokom perioda u kojem zemlja (SAD) nastavlja da se suočava sa značajnim izazovima u domenu politike i nacionalne bezbjednosti“, kazao je Tilerson u krcatoj sobi za brifinge medija u Stejt departmentu, prenosi Rojters.

Tilerson je iznio nekoliko spoljnopolitičkih poruka, kazavši da „ukoliko Rusija nastavi sadašnjim putem, postajaće sve izolovanija“, a da „predstoji još mnogo posla da bi se razvio jasan odnos sa Kinom“.

Odlazeći šef Stejt departmenta rekao je da su „postignuti prekidi vatre u Siriji, ali da još mnogo više ostaje da se učini“, kao i „da je kampanja maksimalnog pritiska na Sjevernu Koreju uspjela iznad svih očekivanja“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!