Tramp: Blokada vlade ako ne podrže zakon o imigraciji

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da će dozvoliti blokadu federalne vlade ako demokrate odbiju da podrže promjene zakona koji se odnose na imigraciju, uključujući izgradnju zida duž granice s Meksikom.

Foto: Beta/APFoto: Foto: Beta/AP

„Biću spreman da ‘zatvorim’ vladu ako demokrate ne budu glasale za zakon o bezbjednosti granice, koji uključuje zid“, naveo je Tramp na Tviteru.

On se založio za ukidanje sistema lutrije za dobijanje viza za ulazak u zemlju i za „konačno uspostavljanje imigracionog sistema zasnovanog na zaslugama“.

„Potrebno nam je da sjajni ljudi dolaze u našu zemlju“, naveo je šef Bijele kuće.

Tramp se vratio ideji blokade finansiranja federalne vlade zbog zida na granici nekoliko dana poslije sastanka s predsjednikom Predstavničkog doma Kongresa Polom Rajanom i liderom republikanske većine u Senatu Mičom Mekonelom, navodi Asošiejted pres.

Upitan prošle nedjelje o mogućnosti blokade vlade, Mekonel je rekao da se to neće dogoditi, ali je priznao da pitanje finansiranja izgradnje zida vjerovatno neće biti riješeno prije novembarskih izbora za Predstavnički dom i trećinu Senata.

Tramp je u predizbornoj kampanji 2016. obećavao izgradnju zida duž granice s Meksikom kako bi spriječio ilegalni ulazak migranata u SAD i tvrdio da će troškove izgradnje snositi Meksiko koji to odbija.

Kongres je Trampu odobrio određena sredstva za izgradnju zida, ali ne koliko je tražio.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!