Tramp: Istraga će potvrditi ono što znamo- nedužan sam

#DonaldTramp #Istraga #Rusija

505545764-republican-presidential-candidate-donald-trump-delivers.jpg.CROP_.promo-xlarge2.jpg

Američki predsjednik Donald Tramp, poslije imenovanja bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog savjetnika za istragu o navodnim vezama između Trampove kampanje i Rusije, ponovio je da će ta istraga pokazati njegovu nedužnost.

“Istraga će potvrditi ono što već znamo – nema dosluha između moje kampanje i bilo kog stranog subjekta”, naveo je Donald Tramp u kratko napisanom saopštenju.

Tramp je dodao da se raduje “što će ova stvar ubrzo biti zaključena”, ne komentarišući direktno imenovanje Milera, prenosi AFP.

Imenovanje Milera za specijalnog savetnika uslijedilo je nakon što su mediji objavili da je Komi napisao u zapisu da mu je Tramp na sastanku u Bijeloj kući u februaru tražio da okonča istragu o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu bezbjednost Majklu Flinu, što je Bijela kuća negirala.

Miler je postavljen za direktora FBI-ja 2001. godine, a penzionisao se 2013. godine, poslije čega ga je na tom mjestu zamijenio Džejms Komi.

Predsjednik SAD Donald Tramp je prošle nedjelje smijenio Komija sa mjesta direktora FBI-ja, koji vodio istragu o navodnoj umiješanosti Rusije u američke predsjedničke izbore 2016. godine.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!