Tramp nije odgovorio o vulgarnom rječniku

#DonaldTramp

Predsjednik SAD Donald Tramp nije htio danas da odgovori na pitanja o korišćenju vulgarnog rječnika kada je govorio o zemljama iz kojih u SAD dolaze migranati, poput Haitija i afričkih država.

boxPluginImg

Novinari su Trampa to pitali u Bijeloj kući tokom potpisivanja proklamacije u čast Dana Martina Lutera Kinga Juniora. Za tog afroameričkog borca za ljudska prava ubijenog 1968. Tramp je rekao da je „veliki američki heroj“, navodi Asošiejted pres.

Američki predsjednik nije odgovorio na nekoliko pitanja o jučerašnjem incidentu, uključujući i pitanja da li je koristio vulgarni rječnik da opiše afričke države i da li je rasista.

Rekao je da je za Martina Lutera Kinga Juniora „ključna bila ljubav“ i da njega SAD slave zbog „zauzimanja za očiglednu istinu do koje je Amerikancima toliko stalo – da su svi ljudi stvoreni jednaki od Boga, nezavisno od boje kože ili mjesta rođenja“.

Pročitajte još:   Trampov komentar o Africi koriste za promociju

Tramp se sinoć na sastanku s kongresmenima o imigraciji, prema navodima Vašington posta, na vulgaran način izrazio o zemljama kao što su Haiti, Salvador i neke afričke države, kada je upitao zašto migranti dolaze odatle, a ne iz zemalja kao što je Norveška.

Sastanak u Bijeloj kući na kojem je Tramp iznio te komentare održan je u nastojanju da se pronađe kompromis o imigraciji i rješenje o statusu nekoliko hiljada djece koja su ilegalno stigla u SAD.

Tramp je danas na Tviteru negirao da je koristio uvrjedljive izraze za afričke i latinoameričke zemlje, ali je priznao da je na sastanku o imigraciji koristio oštar rečnik.

Trampovu izjavu su kritikovale Ujedinjene nacije i afričke države. Bijela kuća prethodno nije negirala da je Tramp koristio vulgarne riječi na jučerašnjem sastanku.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar