Tramp ruši “Obamaker”

#Amerikanci #DonaldTramp #ZdravstvenoOsiguranje

donald-trump-1.jpg

Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je izvršnu uredbu s ciljem da većem broju Amerikanaca bude dostupan osnovni paket zdravstvenog osiguranja.

Prema tom planu, koji u stvari ruši prethodni zakon popularno nazvan Obamaker, Amerikanci će dobiti osiguranje sa nižom premijom, a koji podrazumeva i manje beneficija za korisnike.

Tramp je, potpisujući uredbu, poručio da će milionima Amerikanaca ona doneti “veći izbor i bolji pristup jeftinijim, visoko-kvalitetnim opcijama u sektoru zdravstvene zaštite”, prenosi agencija AP.

On je, takođe, izrazio uvjerenje da će zdravstveni sistem SAD sada biti bolji zahvaljujući ovoj akciji, koja, kako je rekao, federalnu vladu neće koštati ništa, a Bijela kuća poručuje da će se podstaći stvaranje čitavog spektra pristupačnih polisa zdravstvenog osiguranja.

Tramp je pozvao Kongres da povuče zakon o zdravstvu bivšeg predsjednika Baraka Obame, Obamaker, posle brojnih neuspeha tog organa da usvoji reformu zdravstvenog sistema.

Potpisivanje uredbe je, međutim, izazvalo brojne kritike, uz tvrdnje da će najnoviji dekret Trampa ugroziti zdravstvenu zaštitu potrošača propisanu Obamakerom.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!