Tramp vulgarno o nekim afričkim zemljama

#DonaldTramp #AfričkeZemlje #Vukojebina

Američki predsjednik Donald Tramp je na sastanku sa parlamentarcima u Bijeloj kući iznio pogrdne kvalifikacije za više afričkih zemalja.

Dobrodošlica imigrantima koji doprinose Americi,razvijaju ekonomiju i asimiluju se:Tramp (foto:Beta)

Bijela kuća nije negirala da je Tramp koristio vulgarne riječi na sastanku o imigraciji, nazivajući ih navodno, nekim „vukojebinama“.

Portparol Bijele kuće Radž Šah saopštio je sinoć da „dok se neki američki političari bore za strane zemlje, Tramp će se uvijek boriti za američki narod“.

On je rekao da Tramp želi dobrodošlicu imigrantima koji „doprinose američkom društvu, razvijaju ekonomiju i koji se asimiluju“.

Tramp se navodno zapitao „zašto da ljudi porijeklom iz tih vukojebina dolaze u SAD“, prenio je Vašington post, pozivajuću se na više neimenovanih izvora.Komentar se odnosio, kako se vjeruje, na ljude sa Haitija i iz nekih afričkih zemalja.

Sastanak u Bijeloj kući na kojem je Tramp iznio ove komentare održan je u nastojanju da se pronađe kompromis o imigraciji i rješenje o statusu nekoliko hiljada djece koja su ilegalno stigla u SAD. Tramp je i dalje nepopustljiv o gradnji zida na granici s Meksikom.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!