TV suočavanje: Vučić i Rama zajedno u Okruženju

46879685355c89b0dc800a329618045_v4_big.jpg

Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama suočiće stavove u šezdesetominutnoj emisiji regionalne TV produkcije „Okruženje“.

Emisija će biti snimljena u Beču tokom Druge konferencije o Zapadnom Balkanu 27. avgusta, u produkciji Centra za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi, a biće prikazivana na nacionalnim televizijama u svim zemljama regiona: Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji.

Emisiju, u kojoj učestvuje i generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović RTS će emitovati 31. avgusta, a odmah nakon javnog servisa, emitovaće je i novinska agencija Tanjug.

Samit u Beču je dio Berlinske inicijative koju je prošle godine ustanovila kancelarka Njemačke Angela Merkel.

Delegacije svih zemalja Zapadnog Balkana, kao i Austrije, Njemačke i Evropske unije, razgovaraće 27. avgusta o problemima i izazovima pred kojima se nalaze zemlje regiona.

Ovoga puta, posebna pažnja biće posvećena projektima u oblasti energetike, saobraćaja, nauke i obrazovanja, a biće govora i o prošlogodišnjoj inicijativi za formiranje Unije mladih Zapadnog Balkana.

Srpski premijer Vučić je najavio da će na Samitu zvanično iznijeti inicijativu da se ustanovi zajednički dan sjećanja na žrtve svih sukoba u ratovima 90-tih, koji bi se obilježavao u zemljama regiona koje su bile obuhvaćene sukobima.

Premijeri Vučić i Rama „probili su led“ u odnosima dvije zemlje prošlogodišnjim susretom u Beogradu i uzvratnom posjetom srpskog premijera Tirani.

Očekuje se da će i ova specijalna emisija, koju će realizovati regionalna TV produkcija „Okruženje“, pri Centru za demokratiju i pomirenje u Jugoistočnoj Evropi, nevladinoj organizaciji sa sjedištem u Solunu, biti velika mogućnost da se otvoreno govori o zajedničkim interesima i problemima koji ometaju realizovanje tih interesa.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!