Biznis cvjeta: U Albaniji se nalaze najveće plantaže marihuane u Evropi

#Evropa #Albanija #Marihuana #Plantaže

22279539_1393732260695321_5789293772473796104_n.jpg

Albansko selo Lazaret za koje se smatralo da je jedan od najvećih proizvođača marihuane na širem području Balkana u 2014. godini je tri dana bilo poprište pravog sukoba policije i mještana.

Lazaret je godinama imao određenu vrstu autonomije i albanska policija jednostavno nije tamo zalazila, dok je biznis nezaustavljao rastao, prenosi Radio Sarajevo.

O ovom albanskom selu pisali su i Guardian, Daily Mail i DW.

Selom su gospodarili lokalni narko moćnici i njihovi čuvari, a koliko su bili moćni svjedoči i činjenica da je Albanija tada na selo poslala i pravu vojsku.

Naslovne strane novina su bile pune priča o tome kako je mafija čak i zoljama gađala policiju u oklopnjacima koji su išli u “zauzimanje” Lazareta.

Dobro organizirani i teško naoružani mještani branili su se danima, ali albanska policija je uz podršku vojske bila jača i Lazaret je na kraju pao. Tada je zaplijenjeno preko 12 tona marihuane.

Pa ipak, to nije bilo jedino mjesto u Albaniji koje je na proizvodnji i švercu marihuane temeljilo svoju ekonomiju.

Mnoga mjesta su opstala i danas, a da je tome zaista tako svjedoči i Facebook stranica Albania Weed, na kojoj dominiraju fotografije plantaža marihuane iz različitih albanskih, neimenovanih sela.

Sudeći po onome što se na njima može vidjeti, biznis cvjeta, a čak su u marketing uključili i lijepe Albanke, beračice zabranjene supstance.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!