Ulice pune blata i otpada, sedmoro mrtvih

#Grčka

Bujične poplave na zapadnoj periferiji grčke prijestonice Atine pretvorile su puteve u mutne brzake pune blata i šuta. Najmanje sedam osoba je poginulo, a poplavljeni su domovi i poslovne prostorije, prenosi AP.

Navodi se da je vatrogasna služba objavila da je neimenovana žena stradala u svojem domu na području Megare, u kojem je takođe u poplavljenoj kući pronađeno tijelo nastradalog muškarca.

AP navodi da su vatrogasci primili 340 poziva za pomoć kako bi ispumpali vodu iz poplavljenih zgrada i spasili ljude koje su zarobljeni zbog nadolaska vode poslije velikog nevremena.

Navodi se da su vlasti zatvorile škole u atinskim oblastima Mandre, Nea Peramosa i Megare, dok je nemoguće prići nekim djelovima auto-puta Atina-Korint koji ide kroz taj dio Grčke.

Vatrogasci su uspjeli da spasu putnike autobusa koji je ostao zarobljen na auto-putu nakon nailaska bujice.

ANA je prethodno prenijela da su žestoke kiše poplavile područja Mandre, Nea Peramosa i Megare, da je jedna osoba poginula, a više ljudi je ostalo zarobljeno u kućama i automobilima.

„Radimo najbolje što možemo kako bismo se suočili s ovim problemima“, izjavila je portparolka vatrogasne brigade Stavrula Maliris grčkoj agenciji.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!