Узбуркала јавност: Зашто је УНУКА БОБА МАРЛИЈА полицајцу рекла „НЕ“ ? (ВИДЕО)

Четворо пријатеља је преко Аирбнба нашло смјештај у Риалту, у Калифорнији. Кад су се одјавили и кренули, нашли су се у сцени достојној акционих филмова – полиција их је опколила са седам возила, викала им да подигну руке и да стижу хелихоптери… Испоставило се да је неко из комшилука позвао полицију мислећи да су лопови.

Image result for Донисха ПрендергастДонисха Прендергаст (Фото: Медиалеакс)

Претпоставка је да се то не би десило да троје од њих нису били Афроамериканци и да се нису затекли у бјелачком крају.

И можда би то било заташкано као „мањи расистички инцидент“ да међу њима нису биле редитељка Келлy Фyффе-Марсхалл и Донисха Прендергаст, испоставиће се унука легендарног Боба Марлија.

„Комшиница је видјела троје црнаца који пакују торбе у кола и претпоставила да смо крали. Позвала је полицију. Прво смо се зезали око тог неспоразума, фоткали се и снимали. Али 20 минута касније се ситуација отела контроли… Рекли су нам да не знају шта је Аирбнб и убјеђивали нас да лажемо. Држали су нас 45 минута док нисмо успјели да рашчистимо неспоразум. Није било смијешно. Истраумирани смо. Била сам љута, фрустрирана и тужна“, написала је Келлy на Фацебооку уз снимак који је обишао свијет.

За Донисху Прендергаст ова непријатна ситуација била је показатељ да борба њеног дједе мора поново да постане актуелна.

„Оно што се десило тог дана било је погрешно. И то што сам ја данас жива и могу да испричам шта се заправо десило, не чини га мање лошим. И то што не лежим са лисицама на рукама док се моја крв разлива улицом не чини то мање насилним. Нама је одузето достојанство. Цијели свијет воли да пјева пјесму „Оне лове“. Изазивам га да „Оне лове“ претвори у акцију“, рекла је Марлијева унука за ЦНН, пише Ноизз.рс.

„Када ми је полицајац рекао да подигнемо руке у ваздух, ја сам рекла „не“. Рекла сам „не“, јер ти нећу дозволити да ме видиш први пут и мислиш да сам криминалац. Рекла сам „не“ јер имам право да будем у праву. А ти гријешиш. У овом тренутку ти гријешиш“, објаснила је Донисха, а хиљаде људи данас шерују њену поруку.

Извор: Фос Медиа

Advertisements
Желите рекламу на Порталу Црна Гора? Јавите нам се!

Желите и Ви да пишете за Црну Гору? Придружите нам се!