Vježbe Amerikanaca,Japanaca i Južnokorejaca

#KorejskoPoluostrvo #SadVojneVježbe

Dva teška američka supersonična bombardera preletjela su Korejsko poluostrvo tokm prvih noćnih vojnih vježbi izvedenih zajedno s avijacijom Japana i Južne Koreje.

Rutinske vježbe bombardera čiji cilj je da se ojača odvraćanje (foto:Beta)

Dva B-1B „lansera“, iz američke baze na ostrvu Guam, strateške američke lokacije u Pacifiku, prošle noći su letjela blizu Japanskog mora, saopštile su Američke vazdušne snage u Pacifiku.

„Letovi i noćna obuka s našim sigurnim i efikasnim partnerima dio su podjele uloga SAD, Japana i Republike Koreje i taktićkog usavršavanja pilota“, rekao je major Patrik Eplgejt.

Seul je danas saopštio da su bombarderi sproveli vježbu simulacije ispaljivanja raketa zemlja-vazduh sa dva južnokorejska lovca iznad Japanskog mora, i izveli vježbu gađanja u Žutom moru.Zatim su se bombarderi B-1B vratili u svoju bazu, saopšteno je u Južnoj Koreji. „Ove vježbe ulaze u okvir rutinskih vježbi čiji cilj je da se ojača odvraćanje“ sjevernokorejskih nuklearnih prijetnji, naveo je isti izvor.

Bombarderi su vježbali i sa japanskim vazdušnim snagama prema američkom saopštenju. Tenzije posljednjih nedjelja rastu na Korejskom poluostrvu jer je Pjongjang probno ispalio više raketa i izveo i šestu nuklearnu probu, dok sjevernokorejski zvaničnici i američki predsjednik Donald Tramp razmjenjuju ratoborne izjave.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!