Trik za savršen pomfrit

155983_shutterstock-273398612_ff.jpg

Ljubitelji pomfrita znaju da on mora da ima tačno određenu dozu hrskavosti spolja, kao i mekoće iznutra. Upravo zbog toga nije lako pogoditi preciznu mjeru, a mnogi uzalud traže recepte po internetu. Potraga za savršenim prženim krompirićima konačno bi mogla biti gotova jer je otkriven jednostavan recept sa samo dva sastojka, koji obećava najukusniji pomfrit na svijetu.

Dakle, sve što vam treba jesu krompiri i biljno ulje. Ako mislite kako otkrivamo toplu vodu, čitajte dalje.

Upozoravamo da ovo nije jedan od onih brzinskih recepata, jer ipak zahtijeva malo više truda i ljubavi, ali na kraju se, vjerujte, isplati. Prema uputstvima na 9Honey Kitchen, krompirići se prže u dvije runde, dok je između njih potrebno vrijeme za hlađenje.

Najprije krompir treba narezati na kriške debele 2 cm prije potapanja u vodu. Vodu ugrijte do vrenja pa u nju stavite sirov krompir, a potom smanjite jačinu vatre tako da se pomalo vri dok ne omekša. Zatim krompir izvadite i ocijedite, a onda stavite u frižider na dva sata dok se lijepo ne ohladi i osuši.

Tada ugrijte ulje u fritezi ili tiganju i pržite krompir na 130 stepeni pet minuta dok vam se ne učini da se ulje osušilo. I sad je opet vrijeme da pomfrit odložite u frižider na još dva sata dok se ponovno ne ohladi.

Potom opet ugrijte biljno ulje, ovoga puta na 180 stepeni, pa dodajte krompir na osam minuta dok ne poprimi zlatnu nijansu.

Vaš savršen pomfrit je napokon gotov i sad ga još samo posolite prije posluživanja.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!