Veliko interesovanje Austrijanaca za CG

#NtoCrneGore

Turistička ponuda Crne Gore predstavljena je na sajmu u Beču, a na crnogorskom štandu primjetno je veliko interesovanje za izletničke ture kao i posjete sakralnim objektima.

Foto: NTO

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Budve, Bara, Tivta, Kotora, Ulcinja i Podgorice, strateškim partnerom HG Budvanska Rivijera i nacionalnom avio-kompanijom Montenegro Airlines, predstavlja turističku ponudu za predstojeću sezonu na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2017“ koji se održava do 15.januara u Beču.

„Na ovom sajmu, koji je okupio više od 800 izlagača iz preko 70 različitih zemalja, posjetiocima je predstavljena ponuda Crne Gore sa akcentom na aktivni turizam i izletničke ture. Primjetno je veliko interesovanje za izlete na najatraktivnijim destinacijama širom Crne Gore: Skadarsko jezero, Stari grad Bar, Kotor, Budva, Sv.Stefan, Ulcinj kao i za posjete sakralnim objektima. Pored toga ponuda aktivnog odmora privlači sve veću pažnju, ljubitelji netaknute prirode su imali priliku da se informišu o rutama, sa posebnim akcentom na oko 6000 km markiranih planinarskih i biciklističkih staza u Crnoj Gori, dok je svima onima koji vole avanturu i adrenalin predstavljen cijeli niz raznovrstnih aktivnosti, poput splavarenja na rijeci Tari, paraglajdinga, botaničkih tura…“, kazali su iz NTO.

Pročitajte još:   Haradinaj kaže da je ubistvo Ivanovića tragedija, a motivi nisu etnički

.

Tokom sajma organizovani su sastanci sa partnerima sa ovog tržišta i specijalizovanim turističkim agencijama.

Iz NTO-a saopštavaju da turističku ponudu Crne Gore u svojim programima nude brojni austrijski turoperatori i turističke agencije, između ostalog: Adventure Top Tours, Up and Down, Ficher Reisen, Isla Verde Reisen, Asi Wirkclih Reisen, Die Bergspechte Outdoor Reisen, Wetweitwandern, Sabtours Touristik Gmbh Austria, Commerce Tours Reisebuero. Kneisseltouristik, Krauland i td.

„Pored redovnih linija Montenegro Airlines-a i Austrian Airlines-a iz Podgorice ka Beču pozitivni trendovi se bilježe i kada su u pitanju ugovoreni čarter letovi ka našoj destinaciji. Prethodne godine, u saradnji sa austrijskim turoperatorima turistička agencija Mac Sun je organizovala 8 čarter letova u vansezoni, sa preko 1 500 gostiju. Imajući u vidu najave turističke privrede kada su u pitanju ugovoreni aranžmani i buking sa austrijskog tržišta, tokom ove godine očekujemo rast turističkog prometa“, poručuju iz Nacionalne turističke organizacije.

Pročitajte još:   U turističkoj ponudi Republike Srpske i političari

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!