Više sportista u gradu pod Durmitorom

Juniorsko prvenstvo Mediterana za rukometašice koje će se održati u Sportskom centru na Žabljaku promovisaće potencijale tog kraja za razvoj sportskog turizma.

Žabljak (Foto: rtcg.me/Ilustracija)Foto: Žabljak (Foto: rtcg.me/Ilustracija)

Od 22 do 29 Aprila u sportskoj dvorani na Žabljaku održaće se juniorsko prvenstvo Mediterana za rukometašice. Učešće je najavilo 7 ekipa iz Rumunije, Italije, Španije, Francuske, Slovenije, Tunisa i Crne Gore.

Prema riječima direktora Sportskog centra Žabljak, Batrića Grbovića, ta sportska manifestacija na najbolji način označiće početak ljetnje sezone i promovisati potencijale Žabljaka za razvoj sportskog turizma.

„Očekujemo oko 200 samih takmičara i biće dobar dio roditelja iz inostranstva, očekujemo tih 7 dana veliku popunjenost dvorane, takođe tih 7 ekipa biće smješteno u 7 hotela na Žabljaku tako da će i oni imati benefite od tog velikog sportskog takmičenja i to je neka uvertira za predstojeću ljetnju sezonu kako u dvorani tako i na Žabljaku“, kazao je Grbović.

Pored sportske dvorane moderno opremjenog objekta, ove sezone u ponudi Sportskog centra je i novoizgrađeno fudbalsko igralište kaže Grbović i najavljuje više sportista ove sezone na Žabljaku.

„Prošle jeseni završena je izgradnja fudbalskog stadiona sa vještačkom podlogom a ovih dana raspisan je tender za izgradnju terena za male sportove tako da ćemo do početka ljetnje sezone pored sportske dvorane i fudbalskog stadiona imati i terene za male sportove. Već imamo rezervacija u junu, julu i avgustu ovdje će biti veliki sportski kampovi kako za košarku tako rukomet i odbojku a od borilačkih vještina tekvondo kamp“, kazao je Grbović.

Sa sportskom dvoranom i fudbalskim stadionom uz već postojeće prirodne uslove stvorene su mogućnosti za produžetak ljetne i zimske sezone i intezivniji razvoj sportskog turizma na Žabljaku.

Senka Popović, Radio Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!