Zapažen nastup Crne Gore na MIPIM-u

#Kan #MinistarstvoTurizma #PavleRadulović

Delegacija Crne Gore predvođena ministrom održivog razvoja i turizma Pavlom Radulovićem učestvuje na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova na temu investicija i nekretnina MIPIM 2017., koji se tradicionalno održava u francuskom Kanu od 14. do 17. marta.

(Foto: mrt.gov.me)

Na štandu Ministarstva održivog razvoja i turizma i ove godine su predstavljeni pripremljeni projekti i prikazan investicioni potencijal Crne Gore u oblasti nekretnina.

Posjetiocima i potencijalnim investitorima su predstavljene aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi u cilju turističke valorizacije potencijala sjevernog regiona i ulaganja u izgradnju turističke infrastrukture, objavljeno je na sajtu ministarstva.

Posjetioci će moći da se upoznaju i sa podsticajnim mjerama i olakšicama koje investitorima nude lokalne vlasti i država Crna Gora.

Ministar Radulović učestvovao je u radu „Mayors & Political Leaders’ Think Tan“, koji je namijenjen visokim vladinim zvaničnicima i gradonačelnicima kako bi razmijenili ideje i iskustva o potrebama gradova i regija za održivim investicijama.

Pročitajte još:   Špageti s pikantnim sosom od paradajza

„Ministar je tokom prva dva dana sajma održao niz sastanaka sa graditeljima, planerima prostora i predstavnicima hotelskih operatora, kao i sa potencijalnim investitorima, a tokom razgovora sa predstavnicima inostranih štampanih medija prisutnih na MIPIM-u. Radulović je predstavio turističke i investicione potencijale Crne Gore, kao i ciljane mjere koje Vlada Crne Gore preduzima u stvaranju povoljnih uslova za privlačenje investitora“, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, ministar Radulović je istakao da je razvoj visokokvalitetnog turizma ključna odrednica crnogorskog razvoja, a da je posebna pažnja u velikom dijelu usmjerena na uravnoteženje regionalnog razvoja Crne Gore, gdje veliku šansu Crna Gora vidi u razvoju zone Bjelasice i Komova, na kojoj je predviđena realizacija osam novih planinskih rizort-a orijentisanih na cjelogodišnje poslovanje, u skladu sa međunarodnim standardima planiranja, izgradnje i upravljanja.

Sastancima je prisustvovala i ambasadorka Crne Gore u Republici Francuskoj, Dragica Ponorac.

U okviru crnogorskog štanda predstavila se i Opština Ulcinj, kao i kompanije Adriatic Marinas, Azmont Investments i Northstar sa svojim projektima Porto Montenegro, Portonovi i Montrose.

Pročitajte još:   Strah od odvajanja ili separaciona anksioznost

MIPIM je najveći međunarodni sajam nekretnina, koji je poznat po svojoj reputaciji i jedinstvenom prisustvu velikog broja zemalja, i kao takav okuplja najuticajnije donosioce odluka na tržištu nekretnina, omogućavajući prisustvo najvećoj izložbi razvojnih projekata i izvorima kapitala sa svih strana svijeta. Na MIPIM-u učestvuju investitori, finansijske institucije, hotelske grupacije, developeri, agencije za nekretnine, najveće konsultantske kompanije u ovoj oblasti, lokalne vlasti i dr.

MIPIM nudi informacije o tome gdje i kada ulagati u tržišta, kako ući u partnerstva, upoznavanje sa razvojnim inovacijama u oblasti nekretnina (sa akcentom na finansije, arhitekturu i održivost), kao i mogućnost susreta sa ključnim investitorima u neformalnom okruženju. MIPIM je mjesto za upoznavanje vodećih partnera i potencijalnih investitora iz više od 90 država svijeta. Ovogodišnji sajam je okupio preko 23.000 posjetilaca, profesionalaca iz branše, uključujući više od 5.300 predstavnika velikih investitora, korporativnih krajnjih korisnika i hotelskih grupacija.

Pročitajte još:   Domaći čokoladni namaz gotov za pet minuta

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!