Zašto nemamo kandidata za Oskara?

#CrnaGora #MinistarstvoEkonomije #PrincezaKsenija #NacionalniBrend

Tema Jutra: Zašto Crna Gora nema ove godine predstavnika na 90. Oskaru, najprestižnijoj filmskoj maifestaciji na svijetu? Zašto nije bilo prijavljenih filmova na poziv Ministarstva kulture i Filmskog centra Crne Gore u kategoriji Najbolji strani film? Koja su bila specijalna pravila Američke akademije i Ministarstva kulture? Na kom je nivou filmska industrija u našoj zemlji? Naš gost biće direktor Crnogorske kinoteke Andro Martinović.

Urednica i voditeljka Jutarnjeg programa vikendom - Marija Razić

U nastavku:

Festival internacionalnog alternativnog teatra FIAT ulazi u završnicu. U nedjelju u podne biće proglašeni pobjednici u tri kategorije. Gošća Jutra – PR Ana Đurković.

Konferencija o nacionalnom brendiranju, četvrto izdanje, koju organizuje Ministarstvo ekonomije u saradnji sa njemačkom fondacijom „Hans Zajdel“, biće održana od 19. do 21. septembra u Kolašinu. Najveći dio Konferencije biće posvećen predstavljanju potencijala sa državnog i lokalnog nivoa na kojima će počivati nacionalni brend Crne Gore. Generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomije Jovo Rabrenović biće gost Jutra.

Ekološki znak Evropske unije dobija sve veći broj hotela u Crnoj Gori. Ugostiteljski objekti manjih kapaciteta takođe prepoznaju prednosti prelaska na održive prakse poslovanja i s tim u vezi mogućnosti boljeg pozicioniranja na tržištu. UNDP svim hotelijerima zainteresovanim za eko sertifikaciju nudi podršku u vidu besplatnog preliminarnog energetskog pregleda, kako bi se procijenile postojeće prakse i predložile troškovno efikasne mjere energetske efikasnosti. Iz Kancelarije programa Ujedinjenih nacija za razvoj u goste nam stiže Radica Zeković.

Udruženje stanara Bulevara Ivana Crnojevića, riješilo je da uredi park nadomak Gorice. Projektom koji su nazvali “Zelena zona za djecu i penzionere” planiraju da prostor nekadašnjeg parka srede i privedu namjeni. U jednoj od priča Jutra, otkrivamo na koji način će to učiniti…

Najavljujemo X Međunarodnu izložbu pasa svih rasa CACIB 2017, koja će se narednog vikedna održati u Nikšiću u organizaciji kinološkog društva Trebjesa, iz kojeg nam u goste dolazi Vido Sjekloća.

Čuveni britanski koreograf i pedagog Antoni Midlton (Anthony Middleton) boraviće u Crnoj Gori i vodiće radionice u baletskoj školi “Princeza Ksenijaˇ”. Novostečena znanja učenice baletske škole i koreografski performans Antonija Midltona u duetu sa Isabel Slingerland iz Holandije biće predstavljeni u okviru javne prezentacije 29.septembra na bini kod Avanturističkog parka na Gorici. Sa detaljima će nas upoznati direktorica škole Vanja Pantović.

Ekipa sa terena uživo izvještava sa više lokacija:

– sa Željezničke satnice, zbog najavljenog 24-satnog prekida saobraćaja zbog sanacije u tunelu Sozina;
– sa teniskih terena kluba AS, gdje se održava 14. Rojal kup u ženskom tenisu -sa -Bicikllističke trke “Trofej Kuči 2017” koja se održava u okviru Nedjelje mobilnosti;
– iz Umjetničke kolonije u Danilovgradu, sa 45. Internacionalnog simpozijuma skulpture;

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Ukusi Jutra, Dogodilo se na današnji dan, Svijet u 5 minuta, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!