Pečenje ispod sača u Našoj konobi

Pečenje ispod sača je specijalitet sa naših prostora za koji stranci traže porciju više, a koji retko ko može da napravi sam, u svom domu. Zato smo odabrali da vam danas ispričamo priču o „Našoj konobi“ iz Nikšića.

Na nepunih 40 minuta vožnje od centra Podgorice, na samom ulazu u Nikšić, sa desne strane puta, nalazi se „My Hotel“, i u njemu restoran „Naša konoba“.

Kada se isključite sa magistralnog puta i parkirate ispred restorana, odmah ćete osjetiti duh tradicije, a ljubazno ali nenametljivo osoblje će vam pomoći da se udubno smjestite i odaberete obrok po želji.

U meniju ćete naći razne đakonije, od tradicionalnih Crnogorskih predjela, preko pašta, čorbi i roštilja, do tradicionalnih specijaliteta po narudžbi. Našu pažnju je zadobila teletina ispod sača.

Kao ljubitelji pečenja, odlučili smo se da probamo teletinu ispod sača jer je meso pripremljeno na ovaj način istovremeno i pečeno i kuvano u sopstvenom sosu. Zbog toga je sočno, prosto se topi u ustima, a zadržalo je svoju prirodnu aromu i lagano je slano. Uz njega, krompir spremljen ispod sača, sezonska salata i čaša crvenog vina, biće praznik za vaše čulo ukusa.

„To je ono po čemu smo poznati.“ – rekao nam je menadžer restorana i hotela Miloš Milonjić, i u šali dodao da mu posao nimalo nije lak jer mora da vodi računa da im ne nestane teletine sa menija. „Mi u ‘Našoj Konobi’ istrajavamo u stariskom, domaćem, pravom gurmanskom jelu i našem glavnom adutu koji je svaki dan na dnevnoj ponudi, a to je pečenje ispod sača!“

Da bi se napravilo dobro pečenje ispod sača, nije dovoljno da imate „alat“, već morate imati i iskustva. Pečenje ispod sača se sporo priprema, i potrebno je znati i koliko dugo ga spremati, i koje začine dodati.

I, zaista, dok smo sedeli u „Našoj konobi“, i na dva stola do nas, služila se teletina ispod sača. A mi… Mi nismo sve pojeli jer su im porcije domaćinske! Ali je sasvim u redu da zamolite konobara da vam spakuju za poneti.

Dok smo ručali u konobi uživali smo i u ambijentu. U sali koja broji dvadesetak stolova, uživali smo u toplini drveta, starim slikama i predmetima iz davnina.

A za one koji putuju sa djecom, od značaja će biti i to da u restoranu postoji i dječija igraonica!

„Restoran sada raspolaže kapacitetom od 80 mjesta, ali kada budemo završili rekonstrukciju terase i sale za vjenčanja, taj kapacitet će biti više od 200 mjesta.“ – najavljuje promjene menadžer restorana i hotela Miloš Milonjić.

„Naša konoba“ je popularna za vjenčanja, naročito kada svatovi dolaze širom Crne Gore, jer „My Hotel“ može organizovati smještaj za sve svatove, a na prostranom parkingu iza hotela neće faliti mjesta za automobile i autobuse.

Poznato je da Crnogorci ne štede kada je u pitanju svadba, pa vjerujemo da će vjenčanja u „Našoj konobi“ biti spektakularna i za pamćenje, kada bude spremna terasa.

A do tada, uživaćemo u pečenju ispod sača i domaćinskoj atmosferi uvijek kad budemo išli put Nikšića.

NAŠA KONOBA, NIKŠIĆ
Naša Konoba (website)
Naša Konoba (Facebook)
Naša Konoba (TripAdvisor)

(promo)

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
Za reklamu na portalu Crna Gora, javite nam se na adresu marketing@crna.gora.me ili telefon +382-67-852-669