Američki gigant predstavio novi SUV za kinesko tržište

ford.jpg

Američki gigant Ford predstavio je svoj novi SUV namenjen tržištu van SAD, prije svega u Kini.

U pitanju je kompaktni krosover pod nazivom Territory, za koji Ford obećava da će biti pristupačan koliko i napredan za lokalno tržište.

Međutim, novi Ford u stvari nije Ford, već je u pitanju prerađena verzija kineskog JMC Yusheng S330 na koju je stavljen karakteristični “blue oval” amblem.

Da ironija bude još veća, Yusheng S330 dijeli platformu sa modelom LandWind X7, na kojoj je u suštini baziran Range Rover Evoque.

Ipak, za razliku od JMC-ovog proizvoda, Fordov ima tri pogonske verzije – na čisto gorivo, 48-voltni polu-hibrid i plug-in hybrid.

Detalji nisu saopšteni, ali se pretpostavlja da je pod haubom isti 1,5-litarski turbo kao u S330, sa 165 KS.

Što se tiče dizajna, Terrotory i S330 “dele” samo “plivajući” krov i lukove iznad točkova, dok je Fordova verzija dobila karakterističnu heksagonalnu masku, LED farove, jedinstvene maglenke, felne i dodatne obloge kako bi dobio “siroviji” izgled.

Unutrašnjost je takođe nova, Territory ima kožna sjedišta i standardni Fordov multimedijalni sistem, a izborna tehnologija je glasovna kontrola na mandarinskom (kineskom) jeziku i Fordov Co-Pilot360 bezbjednosni sistem.

Ford Territory će debitovati u septembru na Motor šou u Čengduu, a navodno će imati sličnu cijenu kao S330, a JMC-ov SUV koji je u prodaji od 2016. košta oko 7.300 dolara.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar