Lotus najavio nasljednika Esprita

20180713073727_487954.jpg

Lotus će svoju novu perjanicu predstaviti 2020. godine, a ona će u gami kompanije biti pozicionirana iznad modela Evora. Takođe, šire se glasine da bi novi model mogao biti nasljednik legendarnog modela Esprit.

Možda Lotus odluči i da vrati ovo ime, iako još uvijek ništa nije potvrđeno. Ipak, ako se odluče na taj korak, i model Esprit im zaista posluži kao inspiracija, postavlja se pitanje da li bi taj novi super automobil mogao izgledati kao na render fotografiji iznad teksta.

Autor ove render fotografije je Pol Santos, a on je na njoj predstavio modernu interpretaciju modela Esprit, dok je u isto vrijeme zadržao neke od detalja sa originalnog modela, kao što je na primjer dizjn haube, bočni retrovizori na vratima i slično…

Sve drugo je potpuno drugačije. Naime, dok je originalni Esprit imao dosta oštrih, “uglastih” ivica, model sa render fotografije je dosta obliji, a njegov zadnji dio izgleda “mišićavo”. Naime, bočni prozori su veoma mali, ali je to nadoknađeno ogromnim vjetrobranskim staklom.

Da li će Lotus zaista konstruisati ovakav automobil u bliskoj budućnosti? Nismo sigurni, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da je ta kompanija fokusirana na proizvodnju automobila male težine fokusiranih na vožnju po stazi.

Upravo su takav automobil najavili za 2020. godinu. Sa druge strane, bilo bi sjajno vidjeti automobil sa značkom Lotusa koji bi bio direktan rival modelu Jaguar F-Type.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar